Răspunde la: Campionat Pariori

27-05-2018 la 6:23 pm#206279
George Stoian
Participant

VĂ SALUT DOMNILOR!
Cred că problemele comentate de d-nii Mircea și Sveica se pot rezolva simplu și eficient prin două reguli pe care le-am mai propus în trecutul apropiat:
1. ATITUDINEA DE NON-COMBAT la care se referea d-nul Mircea în comm de mai sus se poate evita prin implementarea regulii de a se posta cel puțin un eveniment în intervalul 1-3 zile. Astfel fiecare ar fi activ pe toată durata unui campionat, fără să i se îngrădească dreptul de a posta numărul minim obligatoriu pe lună – 20 de ev. – și nici numărul maxim. Așa cum spune și Mircea, pentru unii colegi „este închis concursul de mult”! Cum ar fi dacă toți participanții ar posta toate cele 20 de evenimente în primele 5 zile ale lunii? Matematic este posibil, iar răspunsul evident: ar fi rău!
2. DISTRIBUIREA ECHILIBRATĂ A BONUSULUI ZILNIC cu posibilitatea „de a preveni haiducismul după bonusuri fară o minimă calitate a ponturilor publicate! – cum spune d-nul Sveica – fără să „încurajăm stagnarea numărului de ponturi limită” prin condiționarea acordării bonusului zilnic pe criterii de profit – cum se teme d-nul Mircea – dar și să fie stimulată preocuparea fiecăruia pentru a posta pronosticuri de calitate, cu șanse mari de a fi winn, se poate rezolva simplu, corect și – spun eu – logic:
PENTRU CÂȘTIGAREA BONUSULUI ZILNIC SĂ PARTICIPE DOAR MECIURI CU PRONOSTICURI WINN!
Se vor rezolva și alte nemulțumiri exprimate în timp de diferiți colegi:
– bonusul zilnic va fi acordat pentru meci postat în ziua respectivă. Meciurile postate anticipat nu pot participa decât în ziua în care se vor disputa când se va ști dacă sunt winn.
– indiferent de nr meciurilor postate, fiecare va avea o motivație în plus pentru a fi mai exigent în privința calității pronosticurilor, evitându-se astfel „haiduceala” de care avertiza d-nul Sveica.
– nu va mai fi necesar să ținem cont de profitul realizat la încheierea lunii pentru acordarea bonusurilor, deoarece fiecare bonus va fi acordat pe criterii de calitate, adică unui meci cu pronostic winn.
– nu vor mai exista situații precum cele din ex. d-lui Sveica – bonusuri acordate pentru . . . non performanță.
Un ex. amuzant dar și realist: dacă un elev primește premiu în clasa I, iar în clasa a V-a rămâne corigent nu i se va anula premiul și nici meritul pentru acel premiu.

Repet ceea ce am spus de fiecare dată, sunt doar păreri pe care eu le consider binevenite și utile, prin urmare nu este nici o pb dacă vor fi contestate. Schimbul de opinii caracterizat de bună intenție și susținut cu argumente pertinente este o cale sigură și eficientă de a rezolva orice problemă și de a îmbunătăți calitatea activității și a beneficiilor în orice domeniu.
Baftă și inspirație tuturor!